You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Kamp Waes

De buitengewone Kamp Waes ervaring

Afzien kreeg een nieuwe betekenis.

  • 1- 8 juli 2019
  • achtdelige reeks op één
  • Kamp Elsenborn, België

Ik zei toch dat ik nog voor iets anders trainde tijdens mijn voorbereiding voor het Engels Kanaal?! Het zwijgen werd bijna een uitdaging op zich, maar nu mag ik het van de daken schreeuwen. Ik werd geselecteerd uit 6000 kandidaten en heb deelgenomen aan Kamp Waes. Een kans die ik niet kon laten liggen.

Ik mocht samen met 14 andere toppers proeven van de opleiding Special Forces, die geldt als één van de zwaarste ter wereld..Just wauw..Ook al waren 6 maanden voorbereiding voor het kanaal sowieso al heel kort, daarbij kwamen de trainingen voor Kamp Waes er dus nog eens bovenop! Het was waanzin.

Zo waren er dagen dat ik 3 keer per dag trainde. Zwemmen, krachttraining, lopen, crossfit... Ik deed het allemaal. Zonder morren. Het leverde mij trainingsweken op van boven de 30 uur.

Fysiek en mentaal kon ik deze uitdaging best aan, maar door slaapdeprivatie en stress werd het voor mij enorm lastig om de moeilijke theoretische en tactische informatie op zo’n korte tijd te verwerken en toe te passen in levensechte missies. Het werd een verhaal van net niet…

Ik ben dankbaar voor dit prachtig avontuur, waarin ik zoveel heb meegemaakt en bijgeleerd en waarin ik mijn grenzen een heel stuk heb verlegd.

deelname Kamp Waes tv programma
Kamp Waes opleiding special forces op tv
afzien in Kamp Waes een tv programma op één
Deelname Kamp Waes tv programma op één
Kamp Waes- Samen met presentator Tom Waes