You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Avonturier
Avonturier
extreme sporter
ExtremeSporter
wereldreiziger
wereldreiziger

Mijn naam is Matthieu Bonne,Lifetime adventurer

Ik ben een avonturier met een grote passie voor reizen en extreme sporten waar ik mijn overvloed aan energie in kwijt kan. Ik heb in de voorbije jaren reeds een aantal zware proeven tot een goed einde gebracht.

Ik hou van extreme sporten en ga geen enkele uitdaging uit de weg.

Fotograaf Stef Reynaert - Matthieu Bonne
Fotograaf Stef Reynaert - Matthieu Bonne Noorwegen

Nieuwe uitdaging

WERELDRECORDPOGING LANGSTE AFSTAND NON-STOP ZEEZWEMMEN.
Meer bepaald "The longest continuous, unassisted, current neutral swim along a single-segment natural route in an ocean, sea, or bay”, zoals gedefinieerd door de Marathon Swimmers Federation. Over een maand doe ik een poging om dit spraakmakende record op mijn naam te schrijven. Ik vertrek met mijn team naar de Golf van Korinthe in Griekenland. Het huidige record bedraagt 125,7 km en staat op naam van de Olympische zwemmer Neil Agius. Mijn voornaamste doel is om 127 km te halen en dit record te breken, maar als Poseidon mij gunstig gezind is zit er misschien meer in… Om de recordpoging te kunnen laten ratificeren reizen er 3 observers (officials) mee die erop toezien dat de strenge regels van de MSF worden gerespecteerd.

Meer uitleg
The common path is safest, but the road untraveled is what makes life worth living."

Matthieu Bonne

Alpinist

In september 2017 beklom ik de Mont Blanc. Een jaar later bereikte ik de top van de Matterhorn. In Juli 2020 maakte ik het rijtje compleet met de beklimming van de Eiger. Met de "The Alpine Big Three” maakte ik een droom waar.

Ultra-run/cycling

De euforie na de Marathon Des Sables, de weg naar mijn eerste Iron man, de onvergetelijke fietsrit rond België : Ik hou van lange inspanningen. Een looptraining van 30 km of een fietstraining van 8 uur zijn voor mij niet uitzonderlijk.

Open water swimmer

Na mijn geslaagde “English Channel Crossing” in 2019 lukte het mij om als eerste de Belgische kust non-stop af te zwemmen, wat voor velen als onmogelijk werd beschouwd. Ik legde de 67 km kustlijn af in iets meer dan 23 uren.

Afzien krijgt een nieuwe betekenis

Matthieu Bonne


Activiteiten

Naast het trainen voor nieuwe uitdagingen, wil ik ook mijn kennis, doorzettingvermogen en ervaringen overbrengen naar anderen.

Wil je dat ik kom spreken op jouw evenement? Of wil je op een andere manier een samenwerking aangaan. Contacteer mij gerust.