You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Loading...

Avonturier
Avonturier
extreme sporter
ExtremeSporter
wereldreiziger
wereldreiziger

Mijn naam is Matthieu Bonne,Lifetime adventurer

Ik ben een avonturier met een grote passie voor reizen en extreme sporten waar ik mijn overvloed aan energie in kwijt kan. Ik heb in de voorbije jaren reeds een aantal zware proeven tot een goed einde gebracht.

Ik hou van extreme sporten en ga geen enkele uitdaging uit de weg.

Fotograaf Stef Reynaert - Matthieu Bonne
Fotograaf Stef Reynaert - Matthieu Bonne Noorwegen

Nieuwe uitdaging

Maandag 20 maart is het zover. Dan begin ik aan mijn nieuwe uitdaging: op 7 dagen tijd zoveel mogelijk kilometers fietsen, op naar een nieuw wereldrecord !
Bekijk het zo: tijdens de Ronde van Frankrijk leggen de renners op 3 weken tijd ongeveer 3600 km af. Mijn doel is om nog verder te fietsen in slechts één week tijd. En zonder ploegmaten of concurrenten, want ik ga voor het solo record (‘non drafting’).
Dit avontuur zal zich afspelen in de buurt van Phoenix, Arizona in de Verenigde Staten. Ik fiets tussen de cactussen, op relatief vlak terrein, met (hopelijk) weinig wind en een aangename temperatuur.
Het huidige record bedraagt 3590 km. Het doel is om dit te overtreffen, maar ik mik verder: de magische grens van 4000 km. Te ver gegrepen? Overmoedig? Misschien, maar zoals je weet leg ik de lat graag hoog. 4000 km fietsen op een week tijd lijkt onmogelijk en dat motiveert me.
Om dit te bereiken moet ik per dag 20 u fietsen aan een gemiddelde van een kleine 30 km/u en dit zeven dagen op rij. Bijna te gek voor woorden….
Of ik zal slagen weet ik niet. Net als bij al mijn vorige uitdagingen is de enige manier om dat te ontdekken er ten volle voor te gaan en te vertrouwen op mijn geest en lichaam…

Meer informatie Volg mijn wereldrecordpoging
Blog
The common path is safest, but the road untraveled is what makes life worth living."

Matthieu Bonne

Alpinist

In september 2017 beklom ik de Mont Blanc. Een jaar later bereikte ik de top van de Matterhorn. In Juli 2020 maakte ik het rijtje compleet met de beklimming van de Eiger. Met de "The Alpine Big Three” maakte ik een droom waar.

Ultra-run/cycling

De euforie na de Marathon Des Sables, de weg naar mijn eerste Iron man, de onvergetelijke fietsrit rond België : Ik hou van lange inspanningen. Een looptraining van 30 km of een fietstraining van 8 uur zijn voor mij niet uitzonderlijk.

Open water swimmer

Na mijn geslaagde “English Channel Crossing” in 2019 lukte het mij om als eerste de Belgische kust non-stop af te zwemmen, wat voor velen als onmogelijk werd beschouwd. Ik legde de 67 km kustlijn af in iets meer dan 23 uren.

Afzien krijgt een nieuwe betekenis

Matthieu Bonne


Activiteiten

Naast het trainen voor nieuwe uitdagingen, wil ik ook mijn kennis, doorzettingvermogen en ervaringen overbrengen naar anderen.

Wil je dat ik kom spreken op jouw evenement? Of wil je op een andere manier een samenwerking aangaan. Contacteer mij gerust.